Zdraví, to je synonymum pro olivový olej ze středomořských oblastí

Máte chuť dopřát si něco lepšího, užít si kvalitu, kterou jste doma na stole ještě neměli k dispozici? Němci, Rakušané nebo Američané už ho dobře znají a nyní míří i do našich kuchyní. Takže pokud máte rádi špičkové suroviny na vaření, čtěte dál. Chorvatský prémiový olivový olej CHIAVALON je totiž sběratelem prestižních cen, kde nechybí ani zlaté medaile z nejprestižnějších světových soutěží. Když jej ochutnáte, zjistíte, jak je rozdílná chuť a aroma prémiových olivových olejů oproti masové produkci pro supermarkety.

Dopřejte si skvělou chuť a porci zdraví

Výborně chutná a dopřeje na talíři plnou porci zdraví. Přesně o tom je olivový olej prémiové kvality, který je doma už i ve středoevropské kuchyni. Civilizační choroby se vám vyhnou, pohladíte střeva i játra, vychutnáte si o třídu lepší vůni u oblíbených jídel, než na jakou jste byli dříve zvyklí. Vždyť kuchyně je o tom, že neustále objevujete něco nového, že? Může se s ním smažit i za vysokých teplot, dosahujících až hranice 200 stupňů Celsia. Extra panenský olivový olej voní po bylinkách nebo zralém ovoci a mimochodem, když do jídla navíc nějaké bylinky přidáte – dosáhnete mnohem vyššího efektu pro zdraví. To už za zkoušku rozhodně stojí, že? Olivový olej zná lidstvo už celá tisíciletí a nejedna ze středomořských kultur jej využívala i k různým náboženským obřadům – měl tedy mimořádnou cenu, která se někdy dala vyvážit jen zlatem. To vše bez poznatků moderní vědy, která olivy a olej z nich bere jako základ zdravé výživy bez ohledu na věk nebo zdravotní problémy jako je diabetes a obezita. Pokud jej chcete vyzkoušet, nespokojujte se s žádnou druhou ligou, olejem z pokrutin nebo tak podobně. Raději si přineste do kuchyně malou lahvičku, za kterou stojí chorvatská firma Chiavalon. Vybírat můžete z pěti různých variant. Jemný olivový olej Chiavalon Romano se hodí na přípravu ryb, vynikající Chiavalon Ex Albis je skvělý k těstovinám a rizotu. Nejpikantnější Chiavalon Atilio si zase nejlépe rozumí s masem a steaky. Stačí jen říct, na co zrovna máte chuť!

Publikováno: 22. 07. 2020

Kategorie: Výživa

Autor: Romana Roubalová