Tipy a rady

Jak připravit zelenou kávu?

Zamilovali jste se do specifické chuti zelené kávy a rádi byste si ji doma připravovali pravidelně? Příprava zelené kávy je však od tradičního způsobu poněkud odlišná. Důvodem jsou jiné vlastnosti nepražených zrn – jsou tvrdší a pružnější. Proto je vhodné je před pražením na cca 30 – 60 min. namočit do vlažné vody. Jakmile změknou, můžete je rozdrtit v mlýnku nebo hmoždířem.

Samozřejmě si můžete zelenou kávu zakoupit jako pomletou, a to na jemno či na hrubo.

Jakmile budete mít kávu namletou, nasypejte do hrnku 2-3 lžičky, zalijte horkou vodou (jeden šálek = cca 300 ml) a nechte vylouhovat po dobu přibližně 5 minut. Poté nápoj sceďte a vychutnejte si ho!

Stále si nevíte rady? Koukněte na proces přípravy zelené kávy na videu: