Nejlepší ovoce a zelenina pro hubnutí

Rozhodli jste se hubnout? Základem je správná strava. Měla by být pravidelná, pestrá a zdravá. To znamená nutnost zařadit do jídelníčku ovoce a zeleninu. Jaké druhy jsou v tomto směru nejlepší?

Ananas

Toto exotické ovoce je volbou, se kterou rozhodně chybu neuděláte. Proč? Obsahuje totiž celou řadu látek, které dokážou nejenom bránit v tvoření tukových zásob. Dané látky dokážou také výrazně podpořit spalování tuků a celkově posílit zdraví. I proto by měl být ananas pravidelnou součástí jídelníčku. Jsou dokonce i diety, které jsou postaveny přímo na něm. Pro jejich jednotvárnost je však nedoporučujeme. Tip: Pohodlné a efektivní je hubnutí s dietními koktejly!

Chilli papričky

Nevadí vám pálivější jídlo? Potom si do každého pokrmu přidejte kousek chilli papričky. Druhů je celá řada, od těch lehce pikantních, až po nejpálivější na světě. Je na vás, jak zkušení jste. Když začnete chilli pravidelně konzumovat, je to pro úbytek váhy ideální krok. To proto, že se po konzumaci vaši tělo výrazně zahřeje a zrychlí se tak jeho metabolismus. Díky tomu se začnou tukové zásoby spalovat podstatně rychleji. Už během samotného jídla.

Jablko, hruška, brokolice a avokádo

Proč je to právě tato trojice? Důvod je celkem jednoduchý. Je to proto, že všechny 4 druhy obsahují vysoké procento vlákniny. Ta je při hubnutí nesmírně důležitá. V první řadě proto, že podporuje trávení a celkově dobrou činnost střev. Co ale oceníte více, to je fakt, že vláknina lépe navozuje pocity sytosti. Díky tomu se budete cítit dříve najedeni a také bude trvat delší dobu, než se objeví první pocity spojené s hladem.

Celer, zelí, chřest, pomeranč, meloun, citron

Proč právě tyto čtyři druhy? Je to proto, že jejich kalorická hodnota je skutečně nízká. S trochou nadsázky můžeme říci, že toto ovoce a tuto zeleninu můžete jíst v podstatě bez omezení, v jakémkoliv množství. Pokud tedy máte hlad, dejte si jednu z daných variant. Článek vznikl ve spolupráci s magazínem Ostrov inspirace.

Publikováno: 15. 11. 2022

Kategorie: Výživa

Autor: Romana Roubalová